top of page

2D in 3D RTG SLIKANJE ZOB

ED LowRes (30 od 46).JPG

 

Popolna diagnostika je predpogoj za učinkovito terapijo.

 

Za zagotavljanje kakovostne 2D in 3D slike vaših zob uporabljamo sodoben aparat za slikanje zob - Planmeca Promax 3D. Ta nam omogoča natančno in podrobno CBCT sliko z različnimi možnostmi, vodilno nizko sevalno dozo na področju industrije in z različnimi naprednimi funkcijami.

Slikanje zob v 2D načinu nam omogoča le splošno oceno stanja zob in čeljusti.

 

Verjetnost postavitve pravilne klinične diagnoze se drastično poveča z uporabo 3D (CBCT) slike - preprosto zato, ker taka slika razkrije veliko več informacij o zobozdravstvenem stanju pacienta. To nam omogoča natančnejše načrtovanje poteka zdravljenja in predvidevanje končnega rezultata terapij.
Sliko vam shranimo v le nekaj minutah na DVD. Skupaj jo bomo analizirali, vam jasno predstavili vaše zobozdravstveno stanje na razumljiv način, potem pa se bomo pogovorili o nadaljnem zdravljenju in morebitnih zapletih. 

Kdaj najbolj pogosto uporabljamo 3D sliko:

  • Ko v implantologiji določamo količino, dimenzije in strukturo kosti na mestu, kjer načrtujemo vstavitev implantata.

  • Ko določamo orientacijo in postavitev zob, položaj živcev in podobno. Primer tega je ob postopku kirurškega odstranjevanja impaktiranih modrostnih zob v bližini živca na spodnji čeljusti. Impaktirani in retinirani zobje so zobje, ki so se formirali znotraj kosti, vendar niso prodrli na svoje naravno mesto v zobnem loku

  • Za odkrivanje raznih vnetnih procesov (granulomov, cist, ipd.) ki jih morda še ne občutite, so pa prisotni.

  • Za analizo izgleda kanalskega sistema v korenini, kar je posebno pomembno pri ponovnem ali kompleksnem zdravljenju zob.

  • Pri diagnostiki težav v sinusih in njihovi eventualni povezanosti z zobmi.

bottom of page