top of page

HIGIENA IN PREVENTIVA

Profesionalno čiščenje: odstranitev zobnega kamna in poliranje zob

Po ultrazvočni odstranitvi zobnega kamna nad in pod dlesni temeljito spoliramo vse zobne površine. Po potrebi izvedemo tudi peskanje površin. S posameznimi vajami skupaj dosežemo pravilno tehniko čiščenja zob in določimo, katere pripomočke potrebujete za optimalno higieno. Pravilna tehnika čiščenja zob ob uporabi ustreznih pripomočkov bo preprečila nastanek zobnega kamna v prihodnosti. Tako boste lahko dolgo uživali v zdravih zobeh in dlesnih ter sijočem nasmehu.

 

Zaščita sklenine

Obstajajo različni načini zaščite zob s poškodovano sklenino. Za metodo se odločimo na podlagi tega, kje in kakšna je poškodba. Ena od možnosti je nanašanje mineralizirajočih premazov ali gelov, ki jih pacient uporablja doma. Če je poškodba večja, pa je potrebno zob zaščititi s keramično lusko ali prevleko.

Zalitje fisur

Zalitje fisur je minimalno invaziven, preventivni postopek, pri katerem se globoke jamice v zobu zapolnijo s tekočim kompozitom, da lahko potem lažje čistimo grizno površino zoba. To je zelo preprost, hiter in popolnoma neboleč postopek, ki je zelo učinkovit pri preprečevanju kariesa.

 

Svetovanje o prehrani

Pogosto spregledan, a zelo pomemben dejavnik, od katerega je odvisno zdravje zob in dlesni, je pravilna prehrana. Pomembno je vedeti, kateri hrani se izogibati, kdaj in zakaj. Opozarjamo na škodljive navade in predlagamo primerne rešitve. Vsak od nas je drugačen, zato je tu individualen pristop ključ do uspeha.

 

Redni kontrolni pregledi

Vsem svojim pacientom zagotavljamo redne brezplačne preglede. Ta osebni pristop je v središču naše prakse in je v veliki meri odgovoren za vaše zaupanje.

bottom of page