top of page

KERAMIČNE ZOBNE LUSKE

vertic_880_0-1.jpg

Vaš nasmeh pove veliko o vas. Če z izgledom zob niste zadovoljni ali če se počutite premalo samozavestno, je čas za spremembo.

Današnja tehnologija nam omogoča popolno spremembo vašega nasmeha z različnimi postopki. Včasih že majhna zobozdravstvena sprememba prinese veliko izboljšanje osebnega občutja in izgleda.

Keramična luska je zelo tanek, po meri izdelan sloj keramike, debeline približno 0,5 mm, ki je nameščena na lice sprednjih zob. Izdelana je lahko iz različnih vrst keramike, odvisno od zahtevane upogibne trdnosti, barvne prosojnosti, kompleksnosti preoblikovanja in drugih dejavnikov. S tem postopkom lahko spremenimo obliko in barvo zob, zmanjšamo razmike med zobmi in zaščitimo zobe s poškodovano sklenino. Poleg samih estetskih sprememb pa te - na sklenino pritrjene keramične luske - tudi ojačajo zob. Kadar so razmere ustrezne, lahko celo izdelamo luske, ne da bi bila potreba predhodna priprava zob (brez brušenja zob).

Luske so zelo trpežne in izjemna estetska rešitev, ki zahteva temeljito načrtovanje in zelo natančno delo.

 

Kakšen je naš proces ?

  1. Fotoanaliza vašega nasmeha in temeljito načrtovanje sta obvezni fazi pred začetkom preobrazbe nasmeha. Najprej posnamemo portretne fotografije. Potem nam zaupate svoje želje glede izgleda in skupaj poiščemo primerno rešitev ter določimo potek izvedbe. Upoštevamo obliko obraza, ustnic, linijo dlesni, ob tem pa tudi vašo osebnost - vse to je potrebno upoštevati pri izbiri oblike, velikosti in barve novih lusk.

  2. Preizkus novega nasmeha. Na vaše zobe prenesemo model novih zob z uporabo začasnega kompozitnega materiala brez brušenja zob. Na ta način lahko vidite in fizično občutite, kakšen bo končni izgled še predno se lotimo zaključnega dela. Na tej stopnji je možnost za spremembe še popolnoma odprta. Šele, ko ste zadovoljni z zastavljenim nasmehom, nadaljujemo s postopkom izdelave končnih lusk.

  3. Priprava zob in odtis

  4. Proba izgotovljenih lusk

  5. Lepljenje končnih keramičnih lusk

Popoln nasmeh je za vsakega posameznika drugačen.

Zaradi te individualnosti je vsak posameznik edinstven. Predpogoj vseh lepih nasmehov pa so zdrave dlesni in zobje.

bottom of page