top of page

PREVLEKE IN MOSTIČKI

Nasmejana ženska srednjih let

Izdelave zobnih prevlek, mostičkov in inlejev so zelo natančni in tehnično specifični postopki.

Za natančno in kakovostno delo sta nujno potrebna poglobljena analiza in načrtovanje. 

Veliko časa in energije vložimo v zdravstvene rešitve z dolgo življenjsko dobo, ki so hkrati visoko estetske in minimalno invazivne.  

Kakšen je naš postopek?

  1. Pri prvem obisku saniramo morebitne zobne gnilobe in preoblikujemo posamezen zob do te mere, da bo lahko nosil novo prevleko. Nato vzamemo odtis zob, ga pošljemo v zobotehnični laboratorij, kjer po metodi CAD CAM izdelajo dokončno prevleko ali mostiček. Med tem časom vam izdelamo začasno prevleko, ki bo zob ščitila, hkrati pa vam dala zadovoljiv estetski izgled.

  1. Pri drugem obisku preverimo ali se nova prevleka lepo prilega. Preverimo obliko, barvo in stike z nasprotnimi in sosednimi zobmi. Prevleko trajno pritrdimo šele, ko smo zadovoljni z vsemi omenjenimi vidiki. Prevleka se mora ob tem barvno skladati z ostalimi zobmi in s tem zagotoviti naraven izgled nasmeha.

b3702d0555d60c8e75efae5b706a876e14.jpg
bridge-circonia.jpg

Keramične prevleke

Zob, ki se je odlomil ali močno obrabil ali je močno obarvan ali pa je v njem prisotna obsežna gniloba, je potrebno okrepiti in zaščititi z izdelavo prevleke. To še posebej velja za endodontsko zdravljene zobe, ki so krhki. Pomembno je, da zelo dobro poznamo lastnosti različnih vrst keramik, upoštevamo način obdelave in jih pravilno uporabljamo.

Mostički

V primerih, ko manjka eden ali več zob in moramo iz finančnih razlogov izključiti implantologijo, se lahko odločimo za mostiček. Najbolj pogosto izdelamo polnokeramični mostiček iz cirkonija.

​V primeru ko z mostičkom nadomestimo večje število zob izdelamo keramičen mostiček na kovinskem ogrodju. Danes kovinsko ogrodje takšnega mostička natisnemo z najsodobnejšo tehnologijo iz posebne kovine.

Polnokeramične prevleke in mostički so standard v sodobnem zobozdravstvu.  Zakaj?

 

PREDNOSTI POLNO KERAMIČNE PREVLEKE :

 

+ Izjemna estetika

+ Minimalno invazivna : minimalna debelina keramike do 0,3 mm nam omogoča, da ohranimo veliko več naravne zobne snovi in ​​ne bomo prisiljeni v brušenje, da bi zagotovili prostor za prihodnjo krono 

+ Nežna do dlesni: keramika in cirkonij sta biokompatibilna materiala. To pomeni, da ga človeško telo ne zavrača in je ta material varen za dolgotrajen obstoj v ustih.

predogled.jpg
service-image-inlay-onlay.png

Inleji

V primeru, ko je potrebno nadomeščati velik del zoba, izdelava kompozitne zalivke ni primerna rešitev,  tako iz funkcionalnega kot estetskega vidika. V tem primeru izdelamo keramični inlej (delna prevleka) in na ta način zagotovimo pravilen stik s sosednimi zobmi, ki je izjemno pomemben in hkrati zobu povrnemo visoko estetski izgled.

bottom of page